συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις! Συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Παρασκευή 2/2 στις 2.30μμ στο ΥΜΑΘ

Ε΄  Ε ΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                        Θεσσαλονίκη29-1-2024                                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (29/1/2024)

Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις!  

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις!

Συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Παρασκευή 2/2 στις 2.30μμ στο ΥΜΑΘ

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία με μπαράζ νέων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ακρίβεια, διευθυντές μάνατζερ στα σχολεία, αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, ΑΣΕΠ, υποχρηματοδότηση, Εθνικό Απολυτήριο, κ.ά.), αλλά και με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα, Ημαθία, Ρέθυμνο και αλλού. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, να επιδράσουν στις αγωνιστικές διαθέσεις και να ανακόψουν τους αγώνες.

22 έφτασαν πανελλαδικά οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών, πραγματική βιομηχανία διώξεων που λειτουργούν εκβιαστικά. Η συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση βαφτίζονται «ανάρμοστη συμπεριφορά», η οποία πρέπει να παταχθεί προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Πρωτοφανής παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων και απόλυτη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη στάση τους σε γενική συνέλευση του σωματείου.

Στο στόχαστρο για την κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική του δράση για ακόμη μια φορά βρίσκεται εκπαιδευτικός μέλος του ΔΣ του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης με παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο για τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι διώξεις είναι το αποτέλεσμα ενός εντεινόμενου αυταρχικού πλαισίου στη λειτουργία και στην καθημερινότητα των σχολείων, όπως εκφράζεται με τις εγκυκλίους απειλών του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί για την αξιολόγηση, τους εκβιασμούς σε νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη μη συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία, τις συνεχόμενες διώξεις για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, την έκφραση γνώμης και κρίσης για τα «κακώς κείμενα»!

Καλούμε τους συναδέλφους την Παρασκευή 2/2 στις 2.30μμ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση  των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ για να σταματήσουν οι διώξεις στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Την ίδια μέρα ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ στην Αθήνα καλούν σε συγκέντρωση στις 1.30μμ στο Σύνταγμα.

Οργανώνουμε εκδήλωση ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ με θέμα «τον αυταρχισμό, την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τη βιομηχανία διώξεων και πειθαρχικών και την απάντηση του κινήματος». Η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στα πανεπιστήμια με ομιλητές εκπαιδευτικούς, φοιτητές και πανεπιστημιακούς. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να πάρουν απόφαση συμμετοχής και στήριξης της εκδήλωσης.

                                                                                                    Η Γενική Συνέλευση (29/1/2024)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου