συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ: Οι προτάσεις των ΕΛΜΕ για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων, τις Υπηρεσιακές Μεταβολές και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών


Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ

Οι προτάσεις των ΕΛΜΕ για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων, τις Υπηρεσιακές Μεταβολές και τις τοποθετήσεις  των εκπαιδευτικών

Οι  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και το συντονιστικό των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στη παράσταση που οργανώσαμε σήμερα Τετάρτη, 10/9 στις 1.00 μ.μ., στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης  θέσαμε και ζητήσαμε, με βάση τις αποφάσεις του κλάδου, τη λύση μιας σειράς προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του σχολείου,  τη διαθεσιμότητα  – απόλυση και τις Υπηρεσιακές Μεταβολές.

Πιο συγκεκριμένα:

Για τη λειτουργία του σχολείου

-        Τα τμήματα να λειτουργήσουν με 20 μαθητές και κανένα να μην ξεπερνάει τους 25 μαθητές.

-     Μείωση αριθμού μαθητών στα τμήματα που φοιτούν φυσικώς αδύνατοι μαθητές

-        Να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς και άμεση πρόσληψη αναπληρωτών.

-     Δημιουργία τμημάτων κατευθύνσεων στη βάση των επιλογών των μαθητών σε όλα τα Λύκεια. Όχι στις συνενώσεις στη διδασκαλία μαθημάτων κατεύθυνσης.

-        Στις  Ξένες γλώσσες ζητάμε να εφαρμοστεί με ουσιαστικό τρόπο η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα. Λιγότερα παιδιά στα τμήματα.

-         Να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που για μια ακόμη φορά, λόγω της ασυνέπειας της κυβέρνησης στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στα πρακτορεία, αποκτάει μόνιμα χαρακτηριστικά.

-        Να λειτουργήσει η πρόσθετη και η ενισχυτική διδασκαλία με την έναρξη της χρονιάς. Να ισχύσει για όλους τους μαθητές που είναι απαραίτητη, αλλά και για όλους όσους το επιθυμούν.

-        Τα τραγικά ποσοστά αποτυχίας των μαθητών της Α΄ Λυκείου στις εξετάσεις επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του κλάδου για το Λύκειο και τους μετεξεταστέους: η προαγωγή τους να γίνει με το παλιό σύστημα, καθώς και να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων, να μην προσμετρηθούν οι βαθμοί των μαθητών της Α΄ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/2013 που ισχύει για το νέο Λύκειο.

Διαθεσιμότητα - απόλυση

-        Για τη διαθεσιμότητα- απόλυση διεκδικούμε να λυθούν τα βασικά αιτήματά  μας:  να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, να επανέλθουν οι ειδικότητες στα σχολεία, να δοθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους, θέσεις εργασίας με κατοχυρωμένα όλα τα δικαιώματα που έχουν ως εκπαιδευτικοί και οι οποίες θα ανήκουν στην ευθύνη του υπουργείου παιδείας.

-        Σε 85 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, 7 ανήκουν στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από 22/7/13, διακόπηκε η μισθοδοσία στις 22/3/14, παράτυπα, χωρίς να έχει εκδοθεί καμιά διοικητική πράξη. Από τότε οι εκπαιδευτικοί αυτοί βρίσκονται χωρίς μισθό και σε καθεστώς ομηρίας από τη διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας. Απαιτούμε την επανέναρξη της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών και να μην απολυθεί κανείς. Καταθέτουμε το εξώδικο της ΟΛΜΕ.

Για την αξιολόγηση

-        Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της ΟΛΜΕ και η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς -από όποια θέση και αν υπηρετούν (Υπάλληλοι, Προϊστάμενοι, Διευθυντές κλπ)-, να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου  για την «αξιολόγηση» (επιμερισμός ποσοστών, αυτοαξιολόγηση, εισήγηση-αξιολόγηση συναδέλφων, κ.ά.). Ζητάμε την υλοποίηση της απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων από όλους.

Διαφάνεια και αντικειμενικότητα  σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

-        Ολοκλήρωση των αποσπάσεων και να δοθεί η δυνατότητα απόσπασης σε ειδικότητες και συναδέλφους που περισσεύουν στους νομούς τους.

-        Κοινοποίηση χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών των τοποθετήσεων και των ενστάσεων  για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές και την κάθε φάση ξεχωριστά (υπεραριθμίες, διαθέσεις, αποσπάσεις, αναπληρωτές κ.ά.)

-        Να τηρούνται οι πάγιες διαδικασίες της κοινοποίησης όλων των κενών και των τοποθετήσεων σε κάθε φάση των υπηρεσιακών μεταβολών.

-        Οι διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου να γίνουν με αντικειμενικότητα, διαφάνεια και κριτήρια (συγκρότημα σχολείων, δημοτικό διαμέρισμα, δήμος, μόρια, κοινοποίηση τοποθετήσεων, κ.α. )

-        Κανείς εκπαιδευτικός να μη διατίθεται σε περισσότερα από δύο σχολεία ή τρία όταν πρόκειται για συγκρότημα σχολείων.

-        Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνονται με κοινοποίηση όλων των κενών και τήρησης  του δικαιώματος  της επιλογής σχολείου.

-        Οι μετακινήσεις στην πρωτοβάθμια εκπαιδευτικών να γίνονται για συμπλήρωση ωραρίου για να πηγαίνουν με το ωράριο εργασίας που έχουν στη Δευτεροβάθμια.

-        Οι τοποθετήσεις όσων έχουν αποσπαστεί στην πρωτοβάθμια να γίνονται  με συνεξέταση των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ και από άλλα ΠΥΣΔΕ.

-        Να δημοσιοποιούνται τα κενά των σχολείων της πρωτοβάθμιας πριν τις τοποθετήσεις.

-        Να μην γίνει καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών  και καμία μετακίνηση εκτός ΠΥΣΔΕ, όπως επιχειρήθηκε πέρσι.

-        Η Διεύθυνση να δίνει στις ΕΛΜΕ έγκαιρα όλα τα στοιχεία των Υπηρεσιακών μεταβολών, του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού, της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία, κ.α.

                                                                                           Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου