συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Παρεμβάσεις ΔΕ: ανακοίνωση για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ
Το υπουργείο παιδείας συνεχίζει το άσχημο παιχνίδι σε βάρος των αδιόριστων εκπαιδευτικών, εξυπηρετώντας γι’ ακόμη μία φορά τους στόχους μιας αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Το υποκριτικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας και η προσπάθεια να εμφανίσουν κοινωνικές ευαισθησίες, εντάσσονται στο επικοινωνιακό πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας με στόχο την εκμετάλλευση της ανάγκης και αγωνίας χιλιάδων συναδέλφων για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Συνεχίζει το υπουργείο να στηρίζει το νόμο έκτρωμα 3848/10, που έχει εξαθλιώσει τον κόσμο της εκπαίδευσης, ανοιγοκλείνουν τους πίνακες προϋπηρεσίας κατά το δοκούν, υπόσχονται μελλοντικούς μόνιμους διορισμούς[!], αφαιρούν την προϋπηρεσία δύο ολόκληρων ετών [2010-2012], χωρίς βέβαια να ενδιαφέρονται ούτε για το οικονομικό ούτε για το ψυχικό κόστος των συναδέλφων που εργάστηκαν σκληρά στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας στα δημόσια σχολεία αυτό το διάστημα.

Δεν τους πιστεύουμε, δε μας πείθουν, δε θα επιτρέψουμε να μας διασπάσουν!
  • Αν υπήρχε πρόθεση να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών αυτό θα γίνονταν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, από τη στιγμή μάλιστα που το πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία προβάλλεται από την ηγεσία του υπουργείου το τελευταίο διάστημα.
  • Ούτε μία ημέρα εργασίας χαμένη! Η προϋπηρεσία στο δημόσιο σχολείο, όποτε κι αν έχει προσφερθεί είναι πολύτιμη, και πρέπει να αναγνωρίζεται στο σύνολό της!
  • Η τακτική του κατακερματισμού του κλάδου και της ανάπτυξης υποομάδων διαφορετικών "συμφερόντων" είναι αυτή που ουσιαστικά εξυπηρετεί τη βάρβαρη πολιτική τους. Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, και υπερασπιζόμαστε σθεναρά τα εργασιακά μας δικαιώματα!
Απαιτούμε:
  • Κατάργηση του ν. 3848/10
  • ΤΩΡΑ μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
  • Άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση όλης της προσφερθείσας προϋπηρεσίας από τις 30/6/2010.
4/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου