συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: να σταματήσουν άμεσα οι προσπάθειες «αξιολόγησης» του προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας από ιδιώτες

Είναι κοινή διαπίστωση η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα Ιδρύματα Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια. Η δραστική περικοπή της χρηματοδότησης, η κλοπή των αποθεματικών τους μέσω του PSI και οι αλλεπάλληλες μειώσεις προσωπικού μέσω της διαθεσιμότητας, καθιστούν πλέον τη λειτουργία τους οριακή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, φαντάζει ακατανόητη η εμμονή σε πρακτικές που αντί να αντιμετωπίζουν τις αιτίες επιχειρούν να μεταθέσουν το βάρος των προβλημάτων εκ νέου στους εργαζόμενους. Αναφερόμαστε στην προσπάθεια επιβολής, από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, αξιολόγησης των υπηρεσιών και του προσωπικού από ιδιωτική εταιρεία πιστοποίησης με στόχο, να αναπτυχθούν μεθοδολογίες υπερεκμετάλλευσης του προσωπικού που έχει απομείνει. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους στο ΤΕΙ Αθήνας κατάφεραν να αναστείλουν τις διαδικασίες αξιολόγησης, από ότι φαίνεται προσωρινά καθώς η εταιρία με απόφαση της διοίκησης επανέρχεται προκειμένου να πεισθεί το προσωπικό και να συμμετάσχει.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο ΤΕΙ Αθήνας, διεξάγουν σκληρό αγώνα ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση. Ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές για τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, προωθούν τη συνεχή εντατικοποίηση και επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων πως θα μας βρουν απέναντί τους. Οι αγώνες των εργαζομένων θα νικήσουν, τα δημόσια αγαθά δεν θα μετατραπούν σε αντικείμενο επιχειρηματικής κερδοσκοπίας.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας να σταματήσει άμεσα τις προσπάθειες «αξιολόγησης» του προσωπικού. Καλεί, τέλος, τους εργαζομένους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου