συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση συνεχίζεται!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
Αθήνα, 2/9/2014
Αρ. Πρωτ.: 382
ΠΡΟΣ
Όλα τα μέλη του ΣΕΑ
 
Συναδέλφισσες-οι,
Απέναντι στο πείσμα του ΥΔΜΗΔ, να μην αποσύρει αλλά να δώσει συνέχεια στην διαδικασία της προσχηματικής «αξιολόγησης» του Ν.4250/2014, ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος επιλέγει να συνεχίσει να διεκδικεί τα αυτονόητα. Μετά και την αποτυχία του ΥΔΜΗΔ να κηρύξει -μέσω της δικαστικής οδού- παράνομη και καταχρηστική για ουσιαστικούς λόγους την απεργία/αποχή από το καθήκον της συμμετοχής στις διαδικασίες που προβλέπει η αξιολόγηση, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προκήρυξε εκ νέου απεργία/αποχή από 30.8.2014, τηρώντας όλους τους τύπους που έκριναν απαραίτητους οι δικαστικές αποφάσεις.
Μετά από τα παραπάνω, προκειμένου να καταργηθεί οριστικά στην πράξη το απαράδεκτο αυτό νομοθέτημα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί ένα προς ένα τα μέλη του και τους συναδέλφους στο ΥΠΠΟΑ να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην απεργία, η πρωτοφανής επιτυχία της οποίας μέχρι τώρα οδήγησε την Κυβέρνηση σε πλήρη αναδίπλωση σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα και τις απειλές για δήθεν πειθαρχικές διώξεις.

Καλούμε:
-τους Γενικούς Διευθυντές να μην εκδώσουν νέες αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστώσεων για την αξιολόγηση, προκειμένου να μην εκκινήσει καν η όλη διαδικασία, προστατεύοντας την Υπηρεσία και το κύρος της θέσης τους, κάτι για το οποίο θα σταθούμε δίπλα τους, αλλιώς θα μας βρουν κάθετα απέναντί τους,
-τους προϊστάμενους να μην συντάξουν ή υποβάλουν τις εκθέσεις αξιολόγησης,
-τους εισηγητές να μην συμπληρώσουν και υποβάλουν τις εισηγήσεις αξιολόγησης,
-τους αξιολογούμενους να μην συντάξουν και υποβάλουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης.
 
Παράλληλα, το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την ίδια μορφή κινητοποίησης (απεργία/αποχή) και για όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014.
Η εμπειρία των συνεχιζόμενων ελέγχων από το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο ΥΠΠΟΑ, που τώρα έχει μεταμφιεστεί σε «κλιμάκιο ελέγχου του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014», δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού: πλέον υπάρχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στόχος των ελέγχων αυτών δεν είναι να εντοπιστούν δήθεν πλαστές βεβαιώσεις, αλλά με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο να αλλάξουν αναδρομικά τα κριτήρια με βάση τα οποία εφαρμόστηκε, με διαδοχικές αποφάσεις του ΑΣΕΠ, το άρθρο 11 του ΠΔ 164/2004 κατά τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Πληροφορούμαστε ότι κλιμάκιο ελέγχου του άρθρου 42 του Ν. 4250/14 έχει έρθει για να εγκατασταθεί στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ προκειμένου να ελέγξει όλους τους συναδέλφους ΙΔΑΧ.
Ως εκ τούτου, ακολουθώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, καλούμε όλους τους συναδέλφους, οποιασδήποτε θέσης και ειδικότητας, που τους ζητούνται στοιχεία από το Κλιμάκιο Ελέγχου, να απεργήσουν απέχοντας από την παροχή στοιχείων στους ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή σε απεργία είναι συνδικαλιστικό δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και δεν στοιχειοθετείται πειθαρχικό αδίκημα «αποχής από το καθήκον» για υπάλληλο που συμμετέχει σε απεργία ή απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Συνημμένα σας αποστέλλουμε εκ νέου την εξώδικη γνωστοποίηση της ΑΔΕΔΥ προς το Ελληνικό Δημόσιο και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου σχετικά με την απεργία –αποχή.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου