συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

📣 Όλες /όλοι στο νεο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2, 12μ.μ. στα Προπύλαια ‼️ Στάση εργασίας από 1-3 ώρες συμπληρωματική στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ 🥁 Αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα τώρα.

 

 

Ο σύλλογος Π.Ε «Κ. Σωτηρίου» χαιρετίζει τους/τις φοιτητές/τριες που για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους και τους χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς  και άλλους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις για άλλη μια φορά κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ιδιωτικοποίηση – επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης. Τα σχέδια της κυβέρνησης ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!

Η κυβέρνηση είναι στρυμωγμένη και απαντάει με τον γνωστό τρόπο του αυταρχισμού της καταστολής και της λασπολογίας της νεολαίας. Εκτός από τα ΜΑΤ στις σχολές, τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθήτριες/μαθητές που πρωτοστατούν σε καταλήψεις έχει επστρατεύσει  ΜΜΕ, εισαγγελείς, πρυτάνεις και κάθε είδους απειλές (απώλεια εξαμήνου, ηλεκτρονικές εξετάσεις κλπ) για να σπάσει τις καταλήψεις.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας και πρέπει τώρα να διευρυνθεί το μέτωπο και να κλιμακωθεί ο αγώνας με την συμμετοχή του εκπαιδευτικού και όλου του εργατικού κινήματος.

Τώρα να προχωρήσουμε σε πανεκπαιδευτική απεργίαενάντια και στην αντίστοιχη επίθεση που βιώνουμε με την αξιολόγηση και τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία και τη ζωή μας και να ορίσουν τα συνδικάτα πανεργατική απεργία στις αρχές Φλεβάρη ώστε μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές αλλά και τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους που είναι στο δρόμο να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση για όλους, κοινωνικά αγαθά και πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Ο ΣΕΠΕ Κ ΣΩΤΗΡΙΟΥ συνεχίζει αποφασιστικά και καλεί σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα αυτό.

Συμμετέχει / καλεί στο νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  την Πέμπτη 1/2 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Προκηρύσσει σταση εργασίας από 1-3 ώρες συμπληρωματικά στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ ώστε οι συναδέλφισσες/φοι να δηλώσουν όσες ώρες στάση χρειάζονται με βάση το πρόγραμμά τους για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Θα συμβάλει στην οργάνωση απογευματινού παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Παιδεία και τα άλλα καυτά προβλήματα που βασανίζουν εργαζόμενους και νεολαία και προτείνει σε συνεννόηση με άλλα συνδικάτα και φοιτητές την οργάνωση του τη Δευτέρα 5/2 για τη διεξαγωγή του. Για να βγει όλος ο λαός στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Θα συμβάλει σε διαδικασίες συντονισμού με άλλα σωματεία και φοιτητές και νεολαία.

Καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε άμεσο απεργιακό πρόγραμμα μαζί με το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Θα ενισχύσει την καμπάνια ενημέρωσης και δράσης με γονείς και την τοπική κοινωνία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου