συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Γ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας: Ίλιον, 17- 01 - 2024 Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Γ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

gelmeda.blogspot.com

Ίλιον, 17- 01 - 2024 Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Ενάντια στο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση!

Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 18/1,12μμ στα Προπύλαια. Στάση εργασίας

11:00-14:00 από ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ!

Το ΔΣ της Γ'ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024. Είναι φανερό ότι μετά το μεγαλειώδες πρώτο συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στις 11/1, όπου εκφράστηκε η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, την ώρα που είναι σε εξέλιξη καταλήψεις σχολών και σχολείων και κάθε είδους εκδηλώσεις και μαζικές διαδικασίες φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, τα ΜΑΤ εισβάλουν στο Πολυτεχνείο, επιτίθενται σε φοιτητές και προκαλούν, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα.

Επίσης, οι ΔΙΔΕ ασκούν πιέσεις στους διευθυντές των σχολείων να καταστείλουν με κάθε μέσο τους μαθητές που αντιδρούν στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Ζητούν ονόματα μαθητών και γονιών που τάσσονται υπέρ του αγώνα των μαθητών, απειλούν με εισαγγελείς και αστυνομία, με απουσίες στην «τηλεκπαίδευση», όπως επίσης με πειθαρχικά και περικοπές μισθών τους συναδέλφους που υλοποιούν την απόφαση του συνδικάτου της ΟΛΜΕ και δεν παρέχουν «τηλεκπαίδευση», προσερχόμενοι, ως οφείλουν, στο σχολείο τους κάθε πρωί και δεν αντιπαρατίθενται στο μαθητικό κίνημα.

Οι ενέργειες αυτές φανερώνουν τον πανικό της κυβέρνησης που νομίζει ότι με την καταστολή και την τρομοκρατία θα ανακόψει την οργή και τον αγώνα του κόσμου της εκπαίδευσης απέναντι στο έκτρωμα των ιδιωτικών ΑΕΙ και όλες τις καταστροφικές συνέπειες που αυτά θα έχουν στο δικαίωμα στη μόρφωση, αλλά και στα επαγγελματικά μας δικαιώματα και στη δημόσια εκπαίδευση ευρύτερα.

Το εκπαιδευτικό και το εργατικό κίνημα συνολικά δε θα αφήσει μόνους τους φοιτητές, τους μαθητές και τη νεολαία. Η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλους είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος.

Την ίδια μέρα 18/1 η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ φέρνει στη Βουλή για ψήφιση άρον άρον νέο νόμο τερατούργημα, που χαρίζει απλόχερα τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς. Με τα ευαγγέλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΟΟΣΑ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των εργοδοτικών ενώσεων, τρία χρόνια μετά τον νόμο Κεραμέως για τις μεταγυμνασιακές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και την κατηγοριοποίηση των σχολείων με βάση την αξιολόγηση, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση και έμμεση ιδιωτικοποίηση των ΕΠΑΛ, βάζοντας λουκέτο σε ολόκληρα σχολεία και τινάζοντας στον αέρα οργανικές θέσεις συναδέλφων! Οι απόφοιτοι/ες μαθητές/τριες μας των ΕΠΑΛ θα είναι οι ακόμη πιο φθηνοί και αναλώσιμοι εργαζόμενοι! Ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα από την εικόνα και τον δρόμο της ουσιαστικής υποβάθμισης που ζει όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου