συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Διασφάλιση τοποθετήσεων με μόρια-διαφάνεια και όλων των τμημάτων στα σχολεία μας: Δευτ, 3/9, Παρέμβαση των ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής στο ΠΥΣΔΕ



ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Άνω Λιόσια, 2 Σεπτεμβρίου 2018,
Διασφάλιση των τοποθετήσεων με μόρια και διαφάνεια
και όλων των τμημάτων στα σχολεία μας
Τη Δευτέρα, 3/9, Παρέμβαση των 2 ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής στο ΠΥΣΔΕ

Το Υπουργείο Παιδείας την ίδια στιγμή  που στα οκτώ μνημονιακά χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις συνεχίζει την πολιτική των μηδενικών διορισμών, επιχειρεί συνεχώς και με διάφορους τρόπους (αναθέσεις και μείωση ωρών μαθημάτων, μείωση τμημάτων με αύξηση των μαθητών κλπ) την ελαχιστοποίηση των κενών για να πετύχει την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών, αυξάνοντας ταυτόχρονα κι άλλο τη μετακίνησή τους στα σχολεία, αφού αρκετές ειδικότητες δεν συμπληρώνουν ωράριο σε ένα σχολείο.
Στο πλαίσιο αυτό θυμίζουμε ότι το Υπουργείο απαίτησε με εγκύκλιο να πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά μέχρι το τέλος Ιουλίου και με τα σχολεία κλειστά. Δηλαδή σε κενά και πλεονάσματα που θα είχαν προκύψει αμέσως μετά την απαράδεκτη οριστικοποίηση των τμημάτων των σχολείων στις 15 Ιουλίου. Και ενώ θα εκκρεμούσαν οι νέες αποσπάσεις και οι μακροχρόνιες άδειες, διαδικασίες που εκ των πραγμάτων θα τροποποιούσαν τα κενά και τα πλεονάσματα των σχολείων.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη αποτράπηκε με επιτυχία στο δικό μας ΠΥΣΔΕ στη Δυτική Αττική σε αντίθεση με άλλα ΠΥΣΔΕ. Και τώρα, στην περίοδο του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να διασφαλιστεί και πάλι ότι αυτές οι τοποθετήσεις θα γίνουν με βάση τα μόρια, τις επιλογές των συναδέλφων και με πλήρη διαφάνεια. Δηλαδή, θα ακολουθηθεί η πάγια τακτική εδώ και χρόνια στο ΠΥΣΔΕ, που προστατεύει τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Παλεύουμε για να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω και τη Δευτέρα, 3/9, στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει παρέμβαση των 2 ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής στο ΠΥΣΔΕ με αυτόν τον στόχο.
Επιπλέον, στην παράσταση θα τεθεί και το θέμα των τμημάτων σε κάθε σχολείο. Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθύνσεις, ιδιαίτερα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, θα πρέπει να δώσουν μεγάλο βάρος στο θέμα των τμημάτων εξαιτίας και των νέων ηλεκτρονικών εγγραφών, που πρέπει να συνεχιστούν για όλα τα τμήματα εγκεκριμένα ή όχι. Όπως κάθε χρόνο, είναι ανάγκη να διασφαλιστεί σε κάθε σχολείο επαρκής αριθμός τμημάτων με τόσους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχει ομαλή φοίτηση των μαθητών μας, αλλά και ανεκτό διδακτικό και εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους.  
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου