συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: κάλεσμα στα συλλαλητήρια των σωματείων για τη ΔΕΘ στις 8/9


Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51


Αγώνας  για δουλειά και ψωμί, ειρήνη κι ελευθερία, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!
Όλοι στις 8/9 στα συλλαλητήρια των σωματείων στις 6μ.μ.,
Καμάρα και στις 6 μ. μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

Στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσέρχεται ανασχηματισμένη με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα. Η απόβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας με τις 52 εταιρίες που θα εκπροσωπηθούν στη ΔΕΘ, με την παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εμπορίου, με τον ελλιμενισμό στο θερμαϊκό κόλπο της ναυαρχίδας του 6ου αμερικάνικου στόλου και με τα χιλιάδες φωτιζόμενα αστέρια στα χρώματα της αστερόεσσας στους δρόμους της πόλης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ δίνουν τον τόνο αυτές τις μέρες στην πόλη.  Με αυτούς τους όρους και με όσους εντός κι εκτός- που ψήφισαν ή στήριξαν κάθε μνημονιακό, αντεργατικό μέτρο, με την ματωμένη κυβέρνηση του Τραμπ, που δήλωσε ότι μοιράζεται κοινές αξίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να μας εισάγει στο λεγόμενο  μεταμνημονιακό μεσαίωνα.

Το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια, δε σημαίνει παρά τη μονιμοποίησή τους. Αυτό φαίνεται στα μεροκάματα, στους μισθούς και στις συντάξεις που συνεχίζουν να μειώνονται. Στη μείωση του αφορολόγητου και στη φορομπηξία. Στην ανεργία και την απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στους πλειστηριασμούς και στο  ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών. Στην αύξηση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση με το πέρασμα των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ. Στην κατάργηση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων για άλλες δυο γενιές, ώστε να εξασφαλιστούν τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα της νέας συμφωνίας.


Την ίδια στιγμή τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στη γειτονιά μας ενώ το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού εξαπλώνεται ραγδαία. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται. Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Τα Βαλκάνια μετατρέπονται σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα τοποτηρητή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και συμμέτοχη στον αντιδραστικό άξονα με Αίγυπτο, Κύπρο, Ισραήλ. Οι συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για αναβάθμιση των βάσεων και αύξηση των πολεμικών δαπανών, εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο ταξικός εμφύλιος ανάμεσα στους εργαζόμενους των γειτονικών χωρών ή απέναντι σε κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες είναι το πιο μεγάλο όπλο για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και ταυτόχρονα η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Η πολύπλευρα βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων (κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση κι Ε.Ε.) δε θα σταματήσει με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της «κοινωνικής Συμμαχίας» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΟΛΜΕ. Το ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό, εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα των δρόμων, αποφασιστικό, μαζικό δυναμικό και ανυποχώρητο είναι το όπλο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Χωρίς αυταπάτες, αναμονές ή νέα ψευτοδιλήμματα.

Οι εκπαιδευτικοί να δώσουμε τη δική μας πρώτη απάντηση μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους  στην προσπάθεια μονιμοποίησης της κοινωνικής βαρβαρότητας που γεννάει τη φτώχεια, το φασισμό, την πολεμική απειλή. Να πάρουμε μέρος το Σάββατο 8/9, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στα συλλαλητήρια των σωματείων στις 6μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ και στις 6 μ. μ. πλατεία Αριστοτέλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου