συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: καταδίκη της άνανδρης επίθεσης στον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ Μ. Μπεκρή


ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Άνω Λιόσια, 1 Σεπτεμβρίου 2018,
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταδικάζει την άνανδρη επίθεση, που έγινε στις 14/8, του επόπτη της εταιρίας DPORT, Παπαδόγγονα Βασίλη, στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO. 
Δεν εκδηλώθηκε τυχαία η επίθεση αυτή!
Οι πολύ πρόσφατοι πετυχημένοι αγώνες των εργαζομένων της COSCO.με τη στήριξη και την αλληλεγγύη πολλών εργαζόμενων και σωματείων του Πειραιά είχαν αναγκάσει την εργοδοσία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, που θα δεσμεύει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και όσες  δραστηριοποιηθούν στο μέλλον κι επιπλέον θα καλύπτει όλες τις δραστηριότητές τους.
Οι τραμπούκικες πρακτικές, όπως αυτή σε βάρος του Μάρκου Μπεκρή, πρέπει να κάνουν τους εργαζόμενους να δυναμώνουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες όσο παραμένει δεσμευμένη απέναντι σε COSCO, ΣΕΠ ΑΕ, DPORT και εργολάβους. Συνεχίζει να μην υπογράφει ΣΣΕ, να μην αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των λιμενεργατών για ένταξη τους στα ΒΑΕ, να μην λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργατών όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην COSCO και στο υπόλοιπο λιμάνι, καθώς τέτοιες επιθέσεις πρέπει να βρίσκουν πάντα απέναντί τους μαχητικό το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου