συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην Περ. Διεύθυνση Αττικής, Παρ. 7/9, 1μμ


ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                     Αθήνα, 05-09-2018
Π.Κυριακού 10                                                                            
Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                      
Τηλ/Φαξ 210-6443741                                             
Email: belmeath@gmail.com                                                         

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΣΟΧΑ 15, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9 1μ.μ.
Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας μαζί με τα ΔΣ ΕΛΜΕ από το Λεκανοπέδιο Αττικής, καλεί σε  παράσταση-κινητοποίηση συναδέλφους, γονείς μαθητές, προκειμένου να διεκδικήσουμε την άμεση λειτουργία όλων των τμημάτων σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Γυμνάσια.
Απαιτούμε οι ηλεκτρονικές εγγραφές, που συνεχίζονται, να αφορούν όλα τα τμήματα, ολιγομελή ή όχι και όχι μόνο τα ήδη εγκεκριμένα. Σε ΕΠΑΛ αλλά και σε ΓΕΛ και Γυμνάσια της περιοχής μας δεκάδες τμήματα έχουν «κλειδώσει» και δεν επιτρέπεται στα σχολεία η επέκταση των ηλεκτρονικών εγγραφών σ΄αυτά, ούτε η οριστικοποίηση των εγγραφών των μαθητών που έχουν ήδη κάνει ηλεκτρονική εγγραφή. Σε σχολεία που οι διευθυντές έχουν κάνει πρόβλεψη για συγκεκριμένο αριθμό τμημάτων απαγορεύεται το σπάσιμο τους αν αυξηθεί ο αριθμός μαθητών και ξεπεραστεί η πρόβλεψη, επίσης στα Γυμνάσια ισχύει ο περιορισμός στα ξενόγλωσσα τμήματα που απαγορεύει τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων από αυτά της γενικής παιδείας.
Όλα αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο πρώτα απ΄όλα στους μαθητές που εξαναγκάζονται λόγω ανασφάλειας και ανάγκης να επιλέξουν κάτι το οποίο ουσιαστικά δεν επιθυμούν ή να αλλάξουν σχολείο .
Έχουν αντίκτυπο και στους εκπαιδευτικούς που μένουν με μειωμένο ωράριο, γυρολόγοι από σχολείο σε σχολείο ή χωρίς καθόλου ωράριο.

Δεν θα επιτρέψουμε να υποτάσσονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας στη λογική του κέρδους και της  ζημιάς. Ενάντια στις πολιτικές περικοπών αγωνιζόμαστε σταθερά για να διασφαλιστεί σε κάθε σχολείο επαρκής αριθμός τμημάτων με τόσους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχει ομαλή και απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών μας, αλλά και αξιοπρεπές διδακτικό και εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους.  
Αγωνιζόμαστε για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΑΜΕΣΑ.
·      Να ανοίξει το σύστημα εγγραφών για όλα τα μη εγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα και να συμμετέχουν μαζί μ όλα τα υπόλοιπα κατά την γ΄ φάση των ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης και των εγγραφών των μαθητών  τον Σεπτέμβριο.
·         Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα κατά την γ κατανομή, με πρώτα αυτά της Δ΄και Γ΄τάξης των εσπερινών και ημερήσιων ΕΠΑΛ & ΓΕΛ. Κανένας μαθητής να μη μετακινηθεί από το λύκειο που επέλεξε να σπουδάσει, εξ αιτίας της κατάργησης τμημάτων.
·         Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε τμήματα που φοιτούν μαθητές με ΕΜΔ και να γίνουν δεκτά τα σχετικά αιτήματα των σχολείων για την δημιουργία επιπλέον τμημάτων.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/09/2018 ΣΤΗ 1ΜΜ

σφραγίδα προεδρείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου