συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

H πρόταση των Παρεμβάσεων στο Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (30/8/18) - Αγωνιστική-απεργιακή απάντηση | Εργατική συγκέντρωση στη ΔΕΘ, Σαβ. 8/9, Καμάρα, 6μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

1/9/2018
Πρόταση των Παρεμβάσεων για το Πρόγραμμα Δράσης
(κατατέθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 30/8/2018)

Οι επικοινωνιακές προσπάθειες κυβέρνησης - ΕΕ να εμπεδωθεί μια ευφορία για τη δήθεν «έξοδο» από τα μνημόνια και για θετική πορεία για τους εργαζόμενους επιχειρούν να κρύψουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές και η επίθεση στη ζωή, τα εισοδήματα και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας συνεχίζονται, με στόχο την επίτευξη της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης και το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου.
Οι δεσμεύσεις για διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων από το 2010 και μετά, η υλοποίηση των μέτρων ως το 2023 με δημοσιονομικά πλεονάσματα 3,5%, και η συνέχιση προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων με πρωτοβουλία των ελληνικών κυβερνήσεων στην ίδια κατεύθυνση ως το 2060, για δημοσιονομικά πλεονάσματα 2,2%, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Η σκληρή επιτροπεία - αξιολόγηση ανά τρίμηνο δείχνει ότι τα μνημόνια συνεχίζονται, με τη μορφή της τήρησης του συμφώνου σταθερότητας της ΕΕ.
Στη νέα φάση, κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, με τη συμφωνία όλων των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, θέλουν να εμπεδωθεί στη συνείδηση των εργαζόμενων ότι η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος. Να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην παραίτηση και στην αποδοχή ότι οι όποιες «βελτιώσεις» θα κινούνται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους, της σιδερένιας μπότας της ΕΕ και των κανόνων της, των συμφερόντων του κεφαλαίου, της επιλογής για ενεργό συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια, τη Μ. Ανατολή και ευρύτερα, της προσπάθειας αναβάθμιση της ελληνικής άρχουσας τάξης στο διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό, που σημαίνει νέους κινδύνους και βάρη για το λαό.
Τα «ψίχουλα» που επιτρέπονται θα είναι μόνο για να γίνει υποφερτή η ακραία φτώχεια, ενώ πολλές φορές θα ακυρώνονται ακόμα και αυτά από τη συνέχιση των περικοπών και τη λιτότητα:
 - Μιλάνε για  αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 30-40 ευρώ, μέρος των οποίων θα πάρουν αυτόματα πίσω μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις σε όλους τους μισθούς ούτε αποκατάσταση των απωλειών.
- Υπόσχονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς υποχρεωτικότητα για τους εργοδότες, ενώ θα πολλαπλασιάζονται οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας και όχι με σταθερή δουλειά.
- Στο ασφαλιστικό, επιδιώκουν την καθυστέρηση χρονικά των νέων περικοπών ενώ συνεχίζεται η απαρέγκλιτη τήρηση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, με νέα αναλογιστική μελέτη το 2020, και σύνδεση της μεταρρύθμισης με τη βιωσιμότητα των ελλειμματικών ταμείων και το προσδόκιμο ζωής. Ανοίγουν, δηλαδή, την προοπτική για σύνταξη στα 71 και προώθηση του ασφαλιστικού των τριών πυλώνων και της μετατροπής του σε κεφαλαιοποιητικό.


Όχι στον παροπλισμό του εργατικού κινήματος, στην προεκλογική περίοδο
Απορρίπτουμε την εργαλειακή χρήση του εργατικού κινήματος, με την υποταγή του στην εξυπηρέτηση των πολιτικών σχεδίων των κομμάτων, που θα εξαντλείται σε επικοινωνιακού τύπου πολιτικές αντιπαραθέσεις αντί για την οργάνωση αγώνων ανατροπής και πραγματικής διεκδίκησης της ικανοποίησης των αναγκών των εργαζόμενων.
Στη φάση αυτή πρέπει να ξαναμπούν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά! Το εργατικό κίνημα, με αποφασιστικό μαζικό αγώνα, να διεκδικήσει όσα έκλεψαν και στέρησαν από τους εργαζόμενους, να πληρώσει το κεφάλαιο. Το εργατικό κίνημα πρέπει και μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις με αναγκαίους στόχους την ανατροπή:
  • του πλαισίου του Χρέους, με διαγραφή του
  • της ΕΕ και του ευρώ, με σύγκρουση και έξοδο
  • των Μνημονίων, για να ανοίξει ο δρόμος για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων και αναγκών των εργαζομένων.

Για τους εργαζόμενους έξοδος από τα Μνημόνια σημαίνει
την άμεση ικανοποίηση βασικών στόχων που έχει ανάγκη όλη η κοινωνία

·         Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με αποκατάσταση όλων των απωλειών από τα Μνημόνια. Κανένας μισθός κάτω από 1.000 ευρώ, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού ΤΩΡΑ. Αναγνώριση των διετιών 2015 – 2016. Αφορολόγητο στο ύψος του μισθού του νεοδιοριζόμενου.
·         Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί σε Παιδεία, Υγεία, Υπηρεσίες για κάλυψη όλων των αναγκών. Για να σταματήσει η κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών.
·         Ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση στο δημόσιο με εργαλείο την αξιολόγηση. Ενάντια στη συρρίκνωση του δημοσίου, την επιχειρηματική λειτουργία και την ιδιωτικοποίησή του.
·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αναπληρωτών και επικουρικών, με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συγκαλύπτουν την ανεργία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας με άμεση εφαρμογή του 35ωρου.  Επαναφορά ωραρίου στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μείωση στο ίδιο επίπεδο στην Πρωτοβάθμια. Εξασφάλιση του ελεύθερου χρόνου για τους εργαζόμενους.
·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη, Πετραλιά, Ρέππα, Σιούφα) και των μνημονιακών ρυθμίσεων. Σύνταξη στα 58 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες για να δουλέψει η νεολαία. Όχι στο ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων και στο κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό.
·         Ενίσχυση και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών, σε όλους τους κλάδους που το δικαιούνται και απόδοσή τους σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας (ελαστικά εργαζόμενους κλπ).
·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Επανεθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο των βασικών δημόσιων υπηρεσιών. Όχι στο ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας – σταμάτημα των πλειστηριασμών.
·         Κατάργηση του αντιαπεργιακού νόμου. Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

Πραγματικό κίνημα ανατροπής – διεκδίκησης. Όχι οι εργαζόμενοι θεατές.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε σε όλο το εργατικό κίνημα να προχωρήσουμε σε :
·   Κινητοποίηση στη ΔΕΘ, με τα αιτήματα όπως παρουσιάζονται παραπάνω, κόντρα στον κοινωνικό εταιρισμό, τον εθνικισμό και τα πολεμικά – ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κόντρα στην αμερικανοδουλεία και στις ΗΠΑ που είναι και η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Συμμετέχουμε, στηρίζουμε την κινητοποίηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις αγωνιστικές συλλογικότητες στην ΚΑΜΑΡΑ στις 8/9.
· Στήριξη-ενίσχυση όλων των αντιφασιστικών εκδηλώσεων/κινητοποιήσεων κατά την επέτειο της φασιστικής χρυσαυγίτικης  δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
· Στηρίζουμε αποφασιστικά τους κλαδικούς αγώνες στην επόμενη περίοδο σε παιδεία, υγεία, δήμους και ευρύτερα στο δημόσιο. Οργανώνουμε Πρωτοβουλία για μαζική κινητοποίηση για τα ΒΑΕ και τους συμβασιούχους τον Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη.
·  Απεργιακή Δημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση τον Οκτώβρη και νέες Γενικές Συνελεύσεις παντού, για αποφασιστική κλιμάκωση από τα κάτω. Επιδιώκουμε την κλιμάκωση, με πανεργατική απεργία με τον ιδιωτικό τομέα, μαζί με την πρωτοβουλία σωματείων του ιδιωτικού τομέα για απεργία για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων την 1η Νοέμβρη.
·  Αποφασιστικό ξεδίπλωμα αγωνιστικού σχεδίου, με συνέχεια και κλιμάκωση, για την ανατροπή και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου