συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Νέα μεγάλη αδικία σε βάρος των νοσοκομειών γιατρών

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ;
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή   –    Ανακοίνωση 11/9/2018
Μεγάλο προβληματισμό και έντονη αγανάκτηση προκάλεσαν στους νοσοκομειακούς γιατρούς τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ κατά την ομιλία του στο «Βελλίδειο» 8/9/18 και κατά την συνέντευξη τύπου 9/9/18.
Συγκεκριμένα, ο ΠΘ από την μία εξήγγειλε την καταβολή αναδρομικών σε δικαστικούς – ένστολους – πανεπιστημιακούς ενώ από την άλλη δεν έκανε τέτοια αναφορά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά μόνο αόριστα είπε κάτι περί «σταδιακής αναπροσαρμογής των μισθών».
Υπενθυμίζεται :
1.      Οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ – πανεπιστημιακοί – δικαστικοί – ένστολοι κλπ) είχαν γίνει το 2012 με τον ίδιο νόμο (4093) στα πλαίσια του 2ου μνημονίου με αναδρομική εφαρμογή από 1/1/2012.
2.      Οι παραπάνω κλάδοι από τότε ως σήμερα διεκδικούν την άρση των περικοπών αυτών με συνδικαλιστικές και με νομικές ενέργειες. Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια κατ’ επανάληψη τόσο για την ανισότιμη μεταχείριση σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών από το κράτος (κυβερνήσεις και δικαιοσύνη) όσο και για τις ευθύνες του προηγούμενου προεδρείου της ΟΕΝΓΕ (ηγεσίες παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ –ΠΑΣΟΚ).
3.      Από τον 5/2018 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποδεχτεί επίσημα πως η απόφαση του ΣτΕ για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που εκδόθηκε στις 26/2/2018 (μετά από προσφυγή που είχε υποβληθεί το 2014) είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση τουλάχιστον όσον αφορά την αναπροσαρμογή των μισθών από 27/2/2018 και μετά, και ως πρόσφατα οι υπουργοί έλεγαν πως «το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ θα εξαρτηθεί από την πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».
4.      Τα μισθολογικά αιτήματα μας (εν όψει και της συζήτησης για νέα κλαδική συμφωνία νοσοκομειακών γιατρών – πολιτείας) είναι ξεκάθαρα : επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2010 πριν από κάθε μνημονιακή περικοπή, καταβολή όλων των αναδρομικών από 1/1/2012 για την περικοπή που επιβλήθηκε από τον μνημονιακό ν. 4093/12.
Προειδοποιούμε το κυβερνητικό επιτελείο πως δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία νέα αδικία και άνιση μεταχείριση σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών.
Καλούμε τους/τις συναδέλφους σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν το παρόν και το μέλλον της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου