συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Καλούμε την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στις 12μμ σε συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

 ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ


15/12/20

Καλούμε την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στις 12μμ σε συγκέντρωση στη Βουλή 

ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

(διευκολυντική στάση 11πμ – 2μμ)

Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ πανελλαδικά να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Βουλή ή για παραστάσεις στις ΠΔΕ και τις ΔΔΕ ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τις κυβερνητικές αποφάσεις, νόμους και σχεδιασμούς.   

Απαιτούμε την απόσυρση του κατάπτυστου νεοφιλελεύθερου νομοσχεδίου για την ΤΕΕ που, εκτός των άλλων, ...

  • Σπρώχνει βίαια στην κατάρτιση και τη μαθητεία 15χρονους μαθητές για να τους στερήσει το απολυτήριο Λυκείου και να τους “καταντήσει” ανειδίκευτους εργάτες και έρμαια αδίστακτων εργοδοτών.

  • Θέλει να μειώσει δραστικά όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ για να μην εισάγονται στα ΑΕΙ και να ωθούνται στην κατάρτιση για να γίνουν κι αυτοί πάμφθηνοι εργαζόμενοι.

  • Ουσιαστικά, ιδιωτικοποιεί σε μεγάλο βαθμό, την επαγγελματική εκπαίδευση μετατρέποντας την σε κατάρτιση μεταγυμνασιακή με τις ΕΣΚ και μεταδευτεροβάθμια με τα ΙΕΚ, ενώ παράλληλα πριμοδοτεί προκλητικά και άδικα τα ιδιωτικά σε βάρος των δημόσιων ΙΕΚ.

  • Οι νέες ΕΣΚ, όπως και τα ΙΕΚ πλέον, θα έχουν μάνατζερ διευθυντές και οι «εκπαιδευτές» θα είναι από την αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο το νέο σχετικό μητρώο εργαζόμενων, που πριμοδοτεί απροκάλυπτα αυτούς τους ιδιώτες εκπαιδευτικούς. 

  • Δεν ξεκαθαρίζει ποιες θα είναι οι ειδικότητες των ΕΣΚ και πώς θα επηρεαστούν από αυτη την εξέλιξη τα ΕΠΑΛ. Αυτά τα ζητήματα ορίζει ότι θα αποφασιστούν στις Περιφέρειες και τους Δήμους με τον ΣΕΒ, άλλους επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλους παρατρεχάμενους. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου