συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "Ο Άγ. Σάββας"

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr

Αθήνα 22-12--2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε φιάσκο εξελίχθηκε σήμερα η πρώτη μέρα της εφαρμογής της εκδικητικής μετακίνησης του προέδρου του συλλόγου μας Κώστα Καταραχιά στη ΜΕΘ covid-19 του αναφοράς Σωτηρία, μιας ΜΕΘ που φτιάχτηκε τώρα με χρηματική δωρεά της ΒΟΥΛΗΣ. Το προσωπικό της νέας αυτής ΜΕΘ covid-19 ενημέρωσε τον Κ. Καταραχιά ότι ΔΕΝ χρειάζεται ενίσχυση με Ακτινολόγο και ότι ουδέποτε ζήτησε γιατρό τέτοιας ειδικότητας, παρά μόνο περισσότερους Εντατικολόγους...

Αντίθετα, στην στάση εργασίας που είχαμε κηρύξει μαζί με ΕΙΝΑΠ και το νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα και τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, συγκεντρωθήκαμε το μεσημέρι στο προαύλιο, μαζικά, παρόλη την υπολειτουργία του νοσοκομείου, μαζί με 10δες συμπαραστάτες από τα νοσοκομεία Γεννηματά, Αττικό, Σωτηρία, Ελπίς, Ασκληπιείο, Αγία Όλγα, αλλά και δασκάλους, καθηγητές, αλληλέγγυους της γειτονιάς, συλλογικότητες, συνδικαλιστές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ακολούθησε πορεία προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια όπου και συνέχιζαν να έρχονται πολλοί συμπαραστάτες. Μπροστά στην είσοδο η υποδοχή των εργαζομένων από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ έγινε με διμοιρία των ΥΜΕΤ, ενδεικτικό της στάση τους απέναντι στους «ήρωες» υγειονομικούς.

Ο Διοικητής της ΥΠΕ δέχθηκε αντιπροσωπεία μας αποτελούμενη από εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΝΓΕ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ όπου και πραγματοποίησε την συνάντηση με παρούσες και τις 2 υποδιοικήτριες . Η αντιπροσωπεία πολιόρκησε τον Υπεάρχη με δεκάδες ερωτήματα που παρέμειναν αναπάντητα και σωρεία επιχειρημάτων περί του παραλόγου και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα της κίνησης για μετακίνηση προέδρου σωματείου αλλά και ακτινολόγου στην ειδικότητα σε ΜΕΘ Covid. Φανερά στριμωγμένος δεν είχε κανένα επιχείρημα παρά μόνο επέμενε εμμονικά και μονότονα ότι αυτός αποφασίζει και ότι είναι νόμιμες οι μετακινήσεις αυτές.

Προφανώς αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά, στα μάτια όλων, ότι ο μόνος λόγος της μετακίνησης του Κ. Καταραχιά, προέδρου του σωματείου μας, είναι το χτύπημα του σωματείου και του μαχητικού συνδικαλισμού που έχουμε αναπτύξει οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα και τελικά συνολικά του συνδικαλισμού.

Παραμείναμε για πολλή ώρα, έξω από τα γραφεία της 1η; ΥΠΕ, αποκλείοντας το δρόμο και μετά το τέλος της συνάντησης αποφασίσαμε ότι συνεχίζουμε πιο δυνατά μέχρι τη νίκη! Μέχρι να ανακληθούν όλες οι μετακινήσεις και του προέδρου και των δυο νοσηλευτριών που τόσο πολύ τους έχει ανάγκη το νοσοκομείο μας για να λειτουργήσει προς όφελος των ασθενών μας που εν μέσω πανδημίας πλήττονται διπλά, από τον καρκίνο και από τον Covid.

Το κύμα συμπαράστασης που έχουμε δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα που παλεύουμε όλες αυτές τις επιθέσεις, από σωματεία και συλλόγους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, από χώρους κι εργαζόμενους από όλη την χώρα είναι τεράστιο κι αυτό μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε δυνατά! Είναι πλέον αναγκαίο να πάμε τον αγώνα μας ένα βήμα παρακάτω.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ, να προχωρήσουν άμεσα σε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης που έχει εγκληματική ευθύνη για τη διάλυση του ΕΣΥ.

Καμία μετακίνηση εργαζομένου

Μαζικές προσλήψεις τώρα για να σωθούν τα νοσοκομεία και οι ζωές!

Ενάντια στην προσπάθεια να χτυπήσουν την συνδικαλιστική δράση!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                                                                  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου