συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

 

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

Για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες  να σταματήσουμε

την τρομοκρατία και τη βάρβαρη πολιτική κεφαλαίου – Ε.Ε. – Κυβερνήσεων

 

Στις 6/12 συμπληρώνονται 12χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα που έφερνε στο προσκήνιο, μαζί με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας την οικονομική  κρίση του συστήματος και της διακυβέρνησης του. Ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, ανέργων και εργαζόμενων διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες, το Δεκέμβρη του 2008.

 

Το γεγονός της δολοφονίας ήταν η σπίθα που πυροδότησε μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις της Μεταπολίτευσης. Έφερε στην επιφάνεια την αγανάκτηση για τη λεηλασία των δικαιωμάτων σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία. Ξεδίπλωσε την αντίσταση σε ένα μέλλον που φαινόταν όλο και περισσότερο να υποθηκεύεται στο όνομα του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας και των αγορών. Το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» διατράνωνε τη θέληση, την πεποίθηση και την προσδοκία της νεολαίας να πάρει την υπόθεση του παρόντος και του μέλλοντος της στα δικά της χέρια. Το καλοκαίρι του ΄19 η αστική δικαιοσύνη αθώωσε τον Σαραλιώτη, αποφυλάκισε τον Κορκονέα και καταλόγισε «ανάρμοστη συμπεριφορά» στον Αλέξη.

 

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ  με την εγκληματική πολιτική της δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον έλεγχο και την ανάσχεση της πανδημίας και εξακολουθεί να αφήνει έκθετο τον λαό, εξακολουθεί να μην ανακοινώνει και να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες προωθεί το δόγμα της ατομικής ευθύνης και φτάνει στο σημείο να κάνουν ΕΔΕ σε γιατρούς γιατί κώλυσαν κορονοϊο μέσα στα νοσοκομεία. Κλιμακώνει την επίθεση στις κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα και έφτασε στο σημείο να κλείνει στις φυλακές για μέρες ανήλικους μαθητές που διεκδικούσαν μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων τους. Την ίδια στιγμή σκορπίζει πακέτα δις ευρώ στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις,  στους πολεμικούς εξοπλισμούς, την αστυνομία και στα ΜΜΕ.

 

Η πολιτική της κρατικής καταστολής και της τρομοκρατίας είναι επίσης παρούσες, μέσα από την πολιτική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ  που τρομοκρατούν και αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής με πολέμους, προσφυγιά και εξαθλίωση. Θέλουν τα Βαλκάνια και την Ν.Α. Μεσόγειο «πεδίο βολής φτηνό» για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, υποδαυλίζοντας την αλληλοσφαγή των λαών, για να μοιράσουν πετρέλαια και ΑΟΖ.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το δόγμα «νόμος και τάξη», τα ΜΑΤ, τις εξοντωτικές ποινές και τα πρόστιμα, τις συλλήψεις, τις απαγορεύσεις των συλλαλητηρίων, αναβαθμίζει την κρατική καταστολή.  Οι μαχητικές όμως  κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας σε όλη τη χώρα, για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στην 24ωρη απεργία στις 26/11, ως συνέχεια και των μαζικών διαδηλώσεων στις 7 Οκτώβρη που επέβαλλαν την ουσιαστική τιμωρία και την φυλάκιση των εγκληματιών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, είναι η απάντηση ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

 

Απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας, να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Η γενικευμένη κρατική καταστολή και βία δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα μιας ολόκληρης κοινωνίας για ζωή με δικαιώματα, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

Είναι χρέος μας ως εκπαιδευτικοί να κρατήσουμε ζωντανή τη συλλογική δρώσα μνήμη στους σημερινούς αγώνες και τους αγώνες του αύριο για τη νεολαία και όλους τους εργαζόμενους.

 

Οι μαζικοί κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες θα πουν την τελευταία λέξη!                                                                                Στους δρόμους τιμάμε τη μνήμη του Αλέξη!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου