συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Β' ΕΛΜΕ Αθήνας: Καμία αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη μέση της χρονιάς

 ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                                Αθήνα, 22-12-2020

Π.Κυριακού 10                                                                                                

Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                                                   Προς

Email: belmeath@gmail.com                                                     Τους Συλλόγους Διδασκόντων

 

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας στηρίζει τη μαθητική κινητοποίηση που θα γίνει αύριο Τετάρτη 23/12 στο ΥΠΑΙΘ, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η ανακοίνωση και οι αγώνες των μαθητών που φέτος δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ανάλγητες πολιτικές του Υπουργείου παιδείας που επιχειρεί να επιβάλλει αντιδραστικές αλλαγές στο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις.

Αλλαγές που αφορούν κυρίως

·         Τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής των υποψηφίων που θα καθορίζεται από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα, ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα.

·         Οι υποψήφιοι θα έχουν πλέον περιορισμένο αριθμό επιλογών στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και η διαδικασία εισαγωγής θα γίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα εισάγονται στις σχολές όσοι τα καταφέρουν. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης, οι μη εισαχθέντες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ξανά τμήματα επιλέγοντας ανάμεσα σε εκείνα που έχουν μείνει κενές θέσεις από την πρώτη φάση.

Με αυτές τις αλλαγές επιδιώκουν να αποκλείσουν χιλιάδες μαθητές κυρίως φτωχών οικογενειών από τα Πανεπιστήμια, σπρώχνοντας τους στην φτηνή κατάρτιση (μεταγυμνασιακή σύμφωνα με το νέο νόμο για την ΤΕΕ), να στερήσουν το δικαίωμα επιλογής σχολής, να κλείσουν πανεπιστημιακά τμήματα, σύμφωνα και με την έκθεση Πισσαρίδη.  

Ξεχειλίζει η υποκρισία όταν μιλούν για αναβάθμιση των ΑΕΙ με την προώθηση αυτών των αλλαγών, την ίδια ώρα που εξισώνουν πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολλεγίων με αυτά των αποφοίτων των Πανεπιστημίων.

Απαιτούμε σεβασμό στην αγωνία των χιλιάδων μαθητών που σε συνθήκες εγκλεισμού και πανδημίας αγωνίζονται να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, στερούμενοι ακόμη και την  στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 Απαιτούμε επιτέλους μέτρα στήριξης των μαθητών και των σχολείων ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, λόγω της πανδημίας

·         Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση τώρα σε καμιά αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

·         Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου

·         Να ανακοινωθεί άμεσα περικοπή της ύλης για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

·         Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στο κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε Λύκεια και ΕΠΑΛ.

·         Έναρξη ΑΜΕΣΑ της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής στήριξης στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

·         Μαζικοί  μόνιμοι διορισμοί. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

·         Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία,  επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

·         Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. 15 μαθητές ανά τάξη, αξιοποίηση άδειων αιθουσών δημόσιων και δημοτικών χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

 

σφραγίδα προεδρείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου