συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Καταγγελία για την εγκληματική, ρατσιστική επίθεση σε προσφυγική δομή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                             Θεσσαλονίκη 30/12/2020

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική επίθεση που εξαπέλυσε, το βράδυ της 26 Δεκέμβρη, ομάδα φαστιστοειδών-ακροδεξιών   σε βάρος  ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, πολλών εξ αυτών μαθητών μας, που διαμένουν  σε δομή που λειτουργεί υπό την εποπτεία της εκκλησίας  στο Παλαιόκαστρο του δήμου Ωραιοκάστρου.

 Συμμορία 12-15 περίπου φασιστοειδών με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς εισέβαλαν στη δομή βρίζοντας και φωνάζοντας χυδαία ρατσιστικά συνθήματα ,έσπασαν  το φράκτη και με δολοφονικό μένος επιτέθηκαν και  ξυλοκόπησαν  ανυπεράσπιστα προσφυγόπουλα. Παιδιά που απέμειναν  μόνα τους , που έχουν βιώσει πόλεμο και διώξεις, που σε συνθήκες πανδημίας βιώνουν την ένταση του αποκλεισμού και από  το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.

Τα περισσότερα από αυτά είναι μαθητές μας, καθώς ξεκίνησαν τη φοίτηση τους  σε σχολεία της περιοχής μας.

Η θερμή αγκαλιά των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που  χάρη στην εθελοντική προσφορά τους έδωσαν περιεχόμενο στην εκπαίδευση τους, δεν μπορεί να κρύψει την εγκληματική αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ  σε βάρος της εκπαίδευσης τους : ανυπαρξία τάξεων υποδοχής και των αντίστοιχων αναγκαίων προσλήψεων, έλλειψη μέριμνας για τη μετακίνηση τους στο σχολείο ,ένταση  του  αποκλεισμού τους από την εκπαίδευση με το κλείσιμο των σχολείων, αφού  ουσιαστικά δεν έχουν πρόσβαση στη διαβόητη τηλεκπαίδευση .

Απέναντι σ΄αυτά τα παιδιά οι φασίστες της περιοχής έδειξαν την μισανθρωπιά τους επιλέγοντας αυτές τις μέρες για να τους επιτεθούν θρασύδειλα. Η προσπάθεια τους, λίγους μήνες πριν,  να μη λειτουργήσει  η δομή  των ανήλικων προσφύγων, έπεσε στο κενό.

 Ενθαρρύνονται ωστόσο από την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. που  στοχοποιεί τους  πρόσφυγες, μετανάστες,  θέλοντας να μας πείσει ότι ο εχθρός είναι οι φτωχοί και κατατρεγμένοι  απανταχού της γης, προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος, η εγκληματική αντεργατική-αντιλαϊκή  πολίτική τους.

Αποθρασύνονται από την συνεχιζόμενη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εν καιρώ πανδημίας αφήνει χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν σε άθλιες συνθήκες   σε στρατόπεδα εγκλεισμού για αδιευκρίνιστο διάστημα, στο έλεος των καιρικών συνθηκών, των ασθενειών και του κορωνοϊού και τα προσφυγόπουλα εκτός εκπαιδευτικών δομών.

 Καταδικάζουμε απερίφραστα το εγκληματικό περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα ανάλογων περιστατικών σε διάφορες περιοχές και δομές της χώρας ,καθώς  και την πολιτική που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα. Αποδεικνύεται  περίτρανα πως η  άθλια μεταχείριση των προσφύγων και η στέρηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια της αντιπροσφυγικής πολιτικής  της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ  δηλητηριάζει την κοινωνία και δίνει έδαφος στις ακροδεξιές, εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες να αναπτύσσουν εγκληματική δράση σε κάθε ευκαιρία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο προσωπικό και τα προσφυγόπουλα της δομής, είμαστε στο πλάι των προσφύγων μαθητών μας. Το δικαίωμα όλων των παιδιών στη ζωή με αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο.

  • Όχι στην ατιμωρησία της φασιστικής δράσης! Η φασιστική απειλή μας αφορά όλους, όπως έδειξε η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Καμιά ανοχή, καμία συγκάλυψη στην εγκληματική αυτή επίθεση.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση , τον αρμόδιο υπουργό και  τις αστυνομικές αρχές να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπαίτιους.
  • Να σταματήσει η απαράδεκτη και εκδικητική δίωξη σε βάρος του 15χρονου πρόσφυγα, μετά από μήνυση που υπέβαλε δράστης της επίθεσης  που έχει συλληφθεί .
  • Απαιτούμε τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους. Προστασία της υγείας τους, επίλυση των συνολικότερων αιτημάτων μετακίνησης, ελευθεριών, νομιμοποίησης, ασύλου, κλπ.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στα δημόσια σχολεία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά (ολιγομελείς τάξεις  υποδοχής παντού, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού  για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών και όλων των δομών εκπαίδευσηςτων προσφυγόπαιδων, εξασφαλιση της μεταφοράς τους στα σχολεία, κεντρική – κρατική μέριμνα και ευθύνη για την εκπαίδευση των προσφύγων ασυνόδευτων παιδιών κ.α.)

 Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε:

-για το γκρέμισμα των φραχτών της ντροπής της ΕΕ

-για τη διασφάλιση της άμεσης μετακίνησης των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους.

-για να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που καταστρέφουν χώρες και αφανίζουν λαούς.

Υπερασπιζόμαστε τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας.

 

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ!

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

 

 

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου